četrtek, 9. junij 2011

Dan 21 / Nora pokrajina in 2 SC

Včeraj sva spet imela kar ornk turo, vse skupaj je bilo cca 1100km s čejsom seveda. Tukaj je zemlejvid da si malo predstavljate. Štartala sva nekje iz meje Yellowstone parka, potem v Denver Colorado kjer sva slikala lepo SC in potem še košček današnje poti do Colby,KS. Naj dodam da je večina poti bila na višini 2000-2500m, kot boste videli pa sama ravnina oziroma nekaj hribčkov.Niti v sanjah ne bi mislil da sem tako visoko. Seveda sva potem morala načeti tudi debato...a sva v dolini ali sva na planoti...nama lahko kdo pomaga...ima karakteristike planote, potem pa naju zhebe reka...a niso reke ponavadi v dolini :-)))
 Danes pa bova pot nadaljevala proti četvoromeji  Kansas,Nebraska,Missouri,Iowa kjer danes pričakujeva spet malo bolj ornk celice. Res zanimivo je to kako hitro se navadiš na več. V SLO celo leto oprezam in gledam za kako SC (na koncu jo ponavad v Vrsarju vidim J ) tukaj se mi zdijo pa že prav nekaj vsakdanjega in bi zdaj rad še ne vem kaj...no kak fotogeničen tornado pa itak zmeraj prav pride J
No pa si malo poglejmo.


pot od Yellowstone do Colorada...ne bom dajal ne vem kok komentarjev ker slike vse povejo.... naj povem še to da je večina slik iz avta, pol si lahko predstavljate kakšna pokrajna je bila in suh zrak da so take slike nastajale pri 120km/h... seveda sva se vmes tudi ustavljala, ampak če bi se zmeraj hotela ustavit ko je bilo kaj lepega, b i morala to pot it peš :-)
 ne vem zakaj ampak jaz sem čisto nor na te slike s cesto...
 joj joj joj ah seveda da more biti malo poziranja in da se vidi da sva res tukaj oin da ne brskava po netu pa slike gor dajeva :-)

 sexi...
 uf zgoraj sem pozabil omenit da to da je bila pokrajina nora zgleda ni bilo dovolj, tako da nama je narava podarila še dust devila :-)

 no tako zgleda v ZDA ko strig nabije...najprej snežna ploha
 čez 10min tole...

 in čez novih 10 imamo SC...tok naju je mikala da jo zajahava a plan je bil drugačen in treba se ga je bilo držat...

ne boste verjeli, prišla sva v Colorado :-)
 no evo, to je pa že najina celica v bližini Denverja
 imela je super rotacijo kot se vidi...a ni hotela dati nič od sebe
 pod mezotom...vremenarji boste že vedeli :-) za ostale pa lahko rečemo da je to nekak jedro super celične nevihte

 še iz drugega kota


in to je za danes to...nadaljujemo...ah sej veste...

Ni komentarjev:

Objavite komentar